1 Nisan 2012 Pazar

2. el renault megane 1 alınır mı ?



Bu yazımda renault megane 1 marka modelinin nasıl bir araç olduğunu kendi tecrübelerim ile anlatmaya çalışacağım.

3. sahibi olarak aracı 2011 temmuz ayında 1999 model lpg li bir megane 1 satın aldım.Arabada yağ yakma vs gözlemlemedik.Katelitik iptaline gidilmiş olmasına rağmen motorda bir sıkışma olmadı ben 140km/h geçmedim geçecek yol yoktu otoyol gibi.Aracım 8v 1.6 motorlu brc düz sistem lpg li , k7m motorlu.Bu serinin 16v olan modeli mevcut.Alt devirlerde 8v daha iyi tork üretiyor.16 v ( v  valf  ) 16 v daha az yakar diyorlar ama ne kadar az yakabilir test etmediğim için bilmiyorum ama 8v aracım 23.16 litre ile 275 km yol yaptı bunun 15 km si şehir içi gerisi şehir dışı yol yarı bölünmüş yarı çift yönlü yol olmak üzere 0.21 kuruş yakıyor. tek nokta enjeksiyonlu.debriyaj balatası bitmek üzere olması aracı zorluyor güç kaybı var olmasına rağmen bu değeri verdi. hızım 100 km/h di yol boyunca.Gayet sağlam yol tutuşu mükemmel kasasını rahat taşıyan bir araç.önden çekişli  arazi şartlarına tam uymasada gayet iyi bir arabadır. 163.000km yi geçti halen bir gram yağ eksiltme yapmıyor.arabada abs yok düz fren sistemi var bazılarında abs bulunuyor.hidrolik direksiyon.klimalı - klimasız olanı mevcut.kesinlikle doğan şahin veya başka bu arac sınıfındankilerden iyi bir arabadır.sürücü hava yastığı bulunmakta.
 160.000km de diye alınmaz diye bir şey yok benim ilk arabamdı biraz tecrübesizce beğenerek aldık.ama sağlam çıktı sevdim arabamı.
 Motora yağ olarak elf marka yağ değişiminde kullandık.10/40 numara yarı sentetik elf moligraf lpg benzin için olanı.Uzun yoldan sonra yağda koku oluyor ama memnun gibiyim 1000km anca yapabildim.Bir dahaki yağ değişiminde 0-40 numara tam sentetik deneyeceğim motor için tam koruma sağlayacak.
 Diyeceğim şudur daha önce iyi kullanılmış bakımları aksatılmamışsa bu araba baktırılır bakılır alınır.Araç üzerindeki izlenimlerimi ben gerçek olarak buraya aktardım.16 v seçeneği bence çokta önemli değil parası 4-5 bin lira fark ediyor yakıttada en fazla 1 -2 kuruş az yakacaktır bilginize.Bu araca yağını suyunu gazını koyun gerisi önemli değil.
KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM.

4 yorum:

  1. Merhaba,
    Yakın zamanda bende megane 1 aalcağım. Parçaları masraflı bir araç mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasim bu 1.6 8 valf tek nokta enjeksiyon değil 4 noktali enjeksiyon dur...

      Sil
  2. parçaları en ucuz ve kolay bulanabilen bir araçtır.Eğerki bakımları doğru yapılmış kullanım hatasından dolayı araç yıpratılmamış ise standart masrafları(yağı suyu lastik vs... not: extra 5- 10 yılda bir manyetik kaptör arıza verebilir o da 100- 150 tl civarıdır.) ile binebilebilecek bir araçtır.not: ben halen megane 1 8v alize klimalı modeli kullanmaktayım.Aracı 20 sene önce almıştık.Severek halen kullanıyorz.

    YanıtlaSil